اقامت

بومگردی موشنگاه – کجارو

بومگردی موشنگاه کجارو

[ad_1]

اقامتگاه بومگردی بهشت از باصفاترین و محبوب‌ترین بومگردی‌های روستای موشنگاه در استان گیلان است که در فاصله کمی از رشت قرار دارد.

«بومگردی بهشت» از باصفاترین و محبوب‌ترین اقامتگاه‌های استان گیلان است که در کنار جنگل‌های زیبای روستای موشنگاه قرار دارد. این اقامتگاه شامل دو ساختمان قدیمی و جدید و درمجموع ۱۲ واحد اقامتی کوچک و بزرگ (اتاق، سوئیت یک‌‌خوابه و سوئیت دوخوابه) و یک کافه گالری می‌شود. از بوم گردی بهشت موشنگاه، دسترسی به بسیاری از جاهای دیدنی گیلان به‌‌راحتی امکان‌پذیر است.

واحدهای اقامتی بومگردی بهشت موشنگاه در باغی بزرگ و سرسبز، به سبک معماری گیلانی ساخته شده است و چشم‌اندازی زیبا از جنگل‌های هیرکانی را پیشکش میهمانان می‌کند. آب‌وهوای مطبوع منطقه، محیط تمیز، امکانات، مدیریت کاردان، کارکنان خوش‌برخورد و مهربان مجموعه و سرو غذاهای لذیذ محلی گیلان، از دلایل محبوبیت این اقامتگاه در میان گردشگران است.

هدف ما آشنایی شما با بومگردی بهشت موشنگاه و اطلاع از امکانات رفاهی مجموعه است تا حس و حال زندگی در روستایی دنج و باصفا را در سفر به استان گیلان تجربه کنید و با فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی این منطقه آشنا شوید.

عناوین مقاله

با اقامتگاه بومگردی موشنگاه بیشتر آشنا شوید:

اقامتگاه بومگردی موشنگاه کجاست؟

«بومگردی بهشت» در روستای موشنگاه از توابع شهرستان رشت قرار دارد و یکی از باصفاترین و محبوب‌ترین اقامتگاه‌های بومگردی استان گیلان به شمار می‌رود. این اقامتگاه در زمینی به مساحت تقریبی ۷,۰۰۰ متر مربع ساخته شده است و چشم‌اندازی بی‌نظیر به جنگل‌های هیرکانی گیلان دارد.

فاصله بومگردی موشنگاه تا سراوان کمتر از ۱۵ کیلومتر، تا شهر رشت حدود ۳۰ کیلومتر و تا شهر تهران حدود ۳۰۰ کیلومتر است.

بومگردی بهشت موشنگاه در نزدیکی جنگل‌های سراوان؛ منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: ناشناس

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

مسیر دسترسی

اقامتگاه بومگردی بهشت در روستای موشنگاه واقع شده است که خروجی این روستا در غرب آزادراه رشت-قزوین (محور شمال به جنوب) قرار دارد. برای دسترسی به این روستا در ۲۰ کیلومتری جنوب رشت یا حدود ۱۰ کیلومتری شمال امامزاده هاشم،‌ وارد خروجی روستای موشنگاه در غرب بزرگراه شوید. بعد از ورود به روستا، مسیر را مستقیم ادامه دهید تا به دهیاری برسید. دوراهی را به‌سمت چپ بپیچید و مستقیم برانید تا به دوراهی دیگری در سربالایی برسید. جاده خاکی را به‌سمت چپ بپیچید تا به اقامتگاه برسید.

اتاق‌های اقامتگاه بومگردی موشنگاه

اتاق‌های بومگردی بهشت موشنگاه در دو ساختمان مجزای قدیمی و جدید قرار دارد و درمجموع شامل ۱۰ اتاق کوچک و بزرگ با امکانات متفاوت و دو سوئیت مجهز می‌شود. تمام اتاق‌های اقامتگاه دارای تختخواب، حمام و سرویس بهداشتی فرنگی اختصاصی است. 

خونه بهشت در بومگردی بهشت موشنگاه؛ منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: ناشناس

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

ساختمان قدیمی اقامتگاه با نام «خونه بهشت» قدمتی حدود ۷۰ سال دارد و با حفظ سبک معماری سنتی گیلانی با دیوارهای کاه‌گلی، تیرک‌های چوبی، در و پنجره‌های چوبی آبی‌رنگ و سقف شیروانی پوشیده از گالی (ساقه برنج) بازسازی شده است. تلارهای (تراس‌ها) این ساختمان، چشم‌اندازی وسیع به جنگل‌ های هیرکانی دارد. خونه بهشت در دو طبقه، با چهار اتاق ساخته شده است.

ساختمان جدید اقامتگاه با نام «خونه اردی‌بهشت» در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ خورشیدی و با تلفیقی از معماری و عناصر سنتی و مدرن به بهره‌برداری رسید. این ساختمان سه طبقه، ۶ اتاق و یک سوئیت مجهز دارد. 

اتاق توکا

ایوان اتاق توکا در بومگردی بهشت موشنگاه؛ منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: ناشناس

منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق ترنگ

اتاق ترنگ در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس:paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق درفک

اتاق درفک در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق مازو

اتاق مازو در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس:paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق پامچال

اتاق پامچال در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق شمشاد

اتاق شمشاد در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق انجیلی 

اتاق انجیلی در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق دومن

اتاق دومن در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس:paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق ایاز

اتاق ایاز در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: paradise.iibooking.com، عکاس: نامشخص

اتاق ماه سو

اتاق ماه سو در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

کلبه بلوط (سوئیت)

منبع عکس‌ها: paradise.iibooking.com، عکاس‌ها: نامشخص

کلبه تی‌تی (سوئیت)

منبع عکس‌ها از راست به چپ؛ عکس ۱ و ۲ : اینستاگرام paradise_ecolodge، عکس ۳ و ۴: paradise.iibooking.com، عکاس‌ها: نامشخص

امکانات و خدمات اقامتگاه بومگردی موشنگاه

بومگردی موشنگاه امکانات رفاهی و خدمات متنوعی را برای رفاه حال میهمانان در نظر گرفته است که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آشپزخانه

آشپزخانه بومگردی بهشت موشنگاه، در محوطه اقامتگاه قرار دارد و با منوی متنوعی از غذاهای ایرانی و غذاهای گیلانی از میهمانان پذیرایی می‌کند. تمام وعده‌های غذایی، با مواد اولیه مرغوب تهیه و سرو می‌شود. برای صرف غذاهای لذیذ باید از قبل سفارش دهید؛ غذا را می‌توانید در آلاچیق داخل محوطه یا داخل اتاق‌ها صرف کنید. صبحانه اقامتگاه به‌صورت رایگان و شامل املت، سوسیس تخم‌مرغ، کره و پنیر محلی، مربای خانگی و نان تنوری داغ به‌همراه چای خوش‌طعم گیلانی است.

کوفته محلی در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

از غذاهای لذیذ آشپزخانه بهشت می‌توان موارد زیر را نام برد:

منبع عکس‌ها: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

کافه گالری

کافه گالری یکی از بخش‌های جذاب بومگردی بهشت به شمار می‌رود. این کافه با مساحتی حدود ۶۰ متر مربع، در طبقه اول ساختمانی دو طبقه واقع شده است. طبقه بالای کافه، کلبه تی‌تی نام دارد و یکی از واحدهای اقامتی مجموعه است. 

کافه گالری در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_cafegallery، عکاس: نامشخص

در کافه گالری بهشت می‌توانید انواع قهوه، موهیتو، اسموتی، شیک، انواع دمنوش و کیک را سفارش دهید. علاوه بر صرف نوشیدنی و دسرها می‌توانید ساعت‌ها بنشینید و از پنجره‌های بزرگ کافه، زیبایی‌های جنگل را تماشا کنید. 

در کافه‌ بهشت موشنگاه قفسه‌هایی چوبی با ستون‌های فلزی تعبیه شده است که در آن‌ها انواع دست‌سازه‌های چوبی، سفالینه‌های زیبا، ظروف سرو چوبی، سبدهای حصیری، انواع شمع، شمعدان، ظروف شیشه‌ای و… به چشم می‌خورد. شما می‌توانید این محصولات زیبا را به‌عنوان سوغات گیلان خریداری کنید. در این کافه امکان برگزاری جشن تولد با هماهنگی قبلی وجود دارد. 

منبع عکس‌ها از راست به چپ؛ عکس ۱ و ۲: اینستاگرام paradise_cafegallery، عکس‌ ۳ و ۴: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

تاب و سرسره

در محوطه اقامتگاه بومگردی بهشت موشنگاه، تاب و سرسره‌ای برای بازی و سرگرمی کودکان تعبیه شده است.

آلاچیق

آلاچیقی بزرگ با میز و صندلی‌های چوبی در محوطه اقامتگاه وجود دارد که مکان مناسبی برای صرف غذا، گفت‌و‌گو و گذران وقت به شمار می‌رود. این آلاچیق دارای سیستم گرماتاب برای فصل‌های سرد است.

آلاچیق دارای گرماتاب در محوطه بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

امکانات عمومی

شرایط رزرو اقامتگاه بومگردی موشنگاه

برای اقامت در بومگردی موشنگاه باید اتاق مورد نظر خود را از قبل رزرو کنید؛ بدین‌منظور بهتر است از شرایط رزرو، شرایط لغو، قوانین و مقررات و هزینه اقامت آگاهی داشته باشید.

ساختمان قدیمی بهشت در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

شرایط رزرو

شرایط لغو رزرو

قوانین و مقررات

هزینه اقامت در بومگردی موشنگاه

هزینه اقامت (به‌همراه صبحانه رایگان) در اقامتگاه بومگردی بهشت موشنگاه در روزهای وسط هفته (شنبه تا سه‌شنبه) و روزهای آخر هفته (چهارشنبه تا جمعه) متفاوت است. 

خونه اردی بهشت در بومگردی بهشت موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

هزینه اقامت در بومگردی موشنگاه در سال ۱۴۰۲ خورشیدی به شرح زیر است:

اتاق ترنگ 

اتاق توکا

اتاق درفک 

اتاق مازو

اتاق‌ پامچال

اتاق شمشاد

 اتاق انجیلی

اتاق دومن

اتاق ایاز

اتاق ماه سو

کلبه بلوط

کلبه تی تی 

جاهای دیدنی نزدیک بومگردی موشنگاه

دریاچه و مرداب سراوان

«دریاچه و مرداب سراوان» از جاذبه‌های پارک جنگلی سراوان و در سمت چپ ورودی فاز دوم این پارک قرار گرفته است و یکی از جاهای دیدنی رشت به شمار می‌رود.

قایق‌سواری در دریاچه و مرداب سراوان

منبع عکس: homsa.net، عکاس: نامشخص

پارک جنگلی سراوان از بهترین جنگل های شمال ایران به شمار می‌رود. خزه‌های حاصل از رطوبت محیط و نوعی آفت در درختان این منطقه، پوششی سبز بر سراسر دریاچه سراوان ایجاد کرده است؛ از این‌رو دریاچه در نگاه اول همانند چمنزاری گسترده به‌ نظر می‌رسد. در منطقه اطراف دریاچه و مرداب، درختان و گیاهان همچون بلوط، ممرز، انجیلی، توسکا، بید، بیدمشک، آلوچه جنگلی، کاج، زربین و سرو نقره‌ای، طبیعتی شگفت‌انگیز از جنگل را به نمایش می‌گذارد. همچنین گونه‌های متنوعی از پرندگان و حیوانات نظیر قرقاول، کبک، دارکوب، جغد جنگلی، راسو و خرگوش و گونه‌هایی از خزندگان در این جنگل زندگی می‌کنند.

قایق‌سواری در دریاچه و مرداب سراوان، زمین پینت‌بال جنگلی، گشت‌وگذار در جنگل با موتورهای چهارچرخ و تماشای طبیعت بکر اطراف مرداب از تفریحات پارک جنگلی سراوان است و تجربه‌ای متفاوت برای گردشگران رقم می‌زند. جاده‌های ماشین‌رو موجود در سراسر جنگل، امکان گشت‌وگذار را برای تمام گردشگران فراهم کرده است. ضلع شرقی پارک جنگلی، به باریکه‌ای از رودخانه سفیدرود و سیاهرود منتهی می‌شود. اگر قصد قایق‌سواری، پیاده‌روی و گردش در پارک جنگلی و دریاچه سراوان را دارید، فصل‌های بهار و تابستان را انتخاب کنید. فصل پاییز نیز با طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها، بهترین زمان سفر برای علاقه‌مندان به عکاسی در دریاچه و منطقه اطراف آن است. 

موزه میراث روستایی گیلان

  • آدرس: کیلومتر ١٨ آزادراه رشت – قزوین، نرسیده به پلیس راه سراوان، کیلومتر ۳ جاده‌‏ سراوان – فومن (مشاهده روی نقشه)
  • ساعت بازدید: ۹ تا ۱۸
  • فاصله با اقامتگاه بومگردی بهشت: کمتر از ۲۰ کیلومتر (۲۰ دقیقه با ماشین)

«موزه میراث روستایی گیلان» به‌عنوان اولین اکو موزه ایران، یکی از جاذبه‌های جنگل سراوان و جذاب‌ترین دیدنی‌ های رشت است. این موزه در زمینی به مساحت تقریبی ۲۶۳ هکتار قرار دارد و مکانی برای آشنایی با معماری، فرهنگ، سبک‌ زندگی، غذاهای محلی، پوشاک و صنایع دستی گیلان به شمار می‌رود.

موزه میراث روستایی گیلان

منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: نامشخص

بخش معماری موزه میراث روستایی گیلان از ۲۸ سازه مسکونی و فضاهای روستایی مانند شالیزار، کاهدان، لانه مرغ و… تشکیل می‌شود که قدمت بناهای آن به ۱۵۰ سال می‌رسد. این بناها در نقاط مختلف گیلان شناسایی، مستندسازی، واچینی و در موزه دوباره‌چینی شده است. 

موزه میراث روستایی گیلان شامل ۹ حوزه (جلگه شرق، جلگه غرب، جلگه مرکز، کوهستان شرق، کوهپایه شرق، کوهستان غرب، کوهپایه غرب، ساحل شرق و ساحل غرب) می‌شود که در هر حوزه تعدادی خانه واقع شده است. در این موزه بزرگ، علاوه بر بازدید از فضاهای روستایی می‌توانید با لباس‌های محلی عکاسی کنید، غذاهای محلی را بچشید و از بازارچه صنایع دستی خرید کنید.

همچنین کارگاه‌های آموزش و تولید صنایع دستی، پارک کودک، محوطه بازی‌ها و نمایش‌های بومی، پژوهشگاه معماری و مردم‌شناسی، مراکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری، باغ‌های پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی، اردوگاه تفریحی، معماری چوب ملل و دو مهمانپذیر با الهام از معماری روستایی در موزه میراث روستایی گیلان در نظر گرفته شده‌ است.

دریاچه سد سقالکسار

  • آدرس: ۱۵ کیلومتری جنوب شهر رشت، دهستان لاکان، روستای سقالکسار (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله با اقامتگاه بومگردی بهشت: حدود ۴۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه با ماشین)

«دریاچه سد سقالکسار» در روستای سقالکسار از توابع بخش مرکزی شهرستان رشت در استان گیلان واقع است که در دهستان لاکان قرار دارد. سقالکسار از سه واژه «سقا»، «لک» و «سار» تشکیل شده و به‌معنای «محل آبخوری لک و سار» است. لک و سار نام دو پرنده زیبا است که آب دریاچه آن‌ها را سیراب می‌کند. به‌علت توجه مردم بومی به نظافت دریاچه و محیط اطراف آن، لقب پاک‌ترین دریاچه گیلان، به سقالکسار اختصاص یافته است.

دریاچه سد سقالکسار در دهستان لاکان

 عکاس: نگین توکلی

سد خاکی سقالکسار از ابتدا در روستا وجود نداشت و با همت یکی از اهالی روستا برای رفع مشکل آبیاری زمین‌های کشاورزی روستا احداث شد. این سد، دریاچه‌ای بی‌نظیر را در منطقه جنگلی و در احاطه انبوهی از درختان بلوط پدید آورده است. دریاچه مساحتی حدود ۱۵ هکتار دارد، ارتفاع آن از سطح دریا ۶۴ متر است و آب آن از ریزش‌های جوی و چشمه‌سارهای منطقه تامین می‌شود.

از تفریحات دریاچه سقالکسار می‌توان از قدم‌زدن در اطراف دریاچه، قایق‌سواری، پیک‌نیک و عکاسی نام برد. این دریاچه امکاناتی نظیر کافه‌ رستوران، چای‌خانه‌های سیار، آلاچیق دارای باربیکیو، نمازخانه، سرویس بهداشتی و محل پارک ماشین دارد. بهترین زمان سفر به این منطقه، فصل بهار با تصویری از درختان جوانه‌زده و فصل پاییز با انعکاس طبیعت رنگارنگ جنگل‌های اطراف در دریاچه است.

غار دربند رشی

  • آدرس: شهرستان رودبار، بخش رحمت آباد و بلوکات، جنوب روستای رشی (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله با اقامتگاه بومگردی بهشت: حدود ۴۵ کیلومتر (۵۵ دقیقه با ماشین)
  • ثبت آثار ملی: مرداد ۱۳۸۴ با شماره ۱۳۲۱۹ 

«غار دربند رشی» در ارتفاع تقریبی ۷۵۰ متری از سطح دریا و در جنوب روستای رشی قرار دارد. این مکان باستانی شامل غار بزرگ «کویل گر» با طول تقریبی ۶۰ متر و غار کوچک «جوکویله» با طول تقریبی ۳۰ متر است که دهانه این دو غار در جهت جنوب و در فاصله تقریبی ۵۰ متری از یکدیگر قرار دارد. غار دربند رشی تنها غار شناخته‌شده با بقایای باستان‌شناختی دوره پارینه‌سنگی در کشور به شمار می‌رود.

غار دربند رشی در رودبار گیلان

منبع عکس: reiseniran.de، عکاس: نامشخص

غار دربند رشی در سال ۱۳۸۴ خورشیدی شناسایی شد و در سال ۱۳۹۱ در کنار ابزارهای سنگی، تعدادی سنگواره حیوانات از جمله خرس، گوزن، گاو وحشی و بز کوهی درون غار به دست آمد؛ بیشترین بقایا، به گونه‌ منقرض‌شده‌ای از خرس ارتباط داشت که پیش از آن تصور می‌شد که قلمروی این خرس از غرب اروپا تا شرق کوه‌های قفقاز بوده است. قدمت چند دندان کشف‌شده در غار دربند رشی به بیش از ۲۰۰,۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

انسان‌ها در دوره‌ای گرم و مرطوب که منطقه درفک پوشیده از جنگل بوده است، از غار دربند رشی به‌طور موقت استفاده می‌کردند و از سنگ‌های آذرین و چخماق برای ساخت ابزارهای سنگی کمک می‌گرفتند. این غار مسکن شکارچیان عصر سنگ بوده است و قدیمی‌ترین سکونتگاه تاریخ‌گذاری‌شده انسان در ایران به شمار می‌رود. برای بازدید از غار باستانی دربند رشی حدود ۱۵ دقیقه پیاده‌روی در مسیری نسبتا هموار با شیب ملایم پیش رو دارید. در مسیر غار چشمه یا منبع آب وجود ندارد؛ از این‌رو آب آشامیدنی به‌همراه داشته باشید. پیمایش ابتدا تا انتهای غار حدود دو دقیقه طول می‌کشد و نیاز به ابزار خاصی ندارد؛ تنها نور چراغ‌قوه یا موبایل لازم است. 

خونه بهشت در بومگردی موشنگاه

منبع عکس: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

اگر تجربه اقامت در بومگردی بهشت موشنگاه و گشت‌وگذار در جاهای دیدنی اطراف آن را دارید، نظرات خود را در بخش دیدگاه‌های مقاله با ما و دیگر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های متداول

اقامتگاه بومگردی بهشت کجاست؟

استان گیلان، ۲۰ کیلومتری جنوب شهر رشت، دهستان سراوان، روستای موشنگاه

آیا اتاق‌های بومگردی بهشت موشنگاه دارای تختخواب است؟

بله؛ تمام اتاق‌های این اقامتگاه دارای تختخواب دو نفره است. 

امکانات عمومی اتاق‌های بومگردی بهشت چیست؟

تختخواب، حمام و سرویس بهداشتی فرنگی اختصاصی، اسپیلت، گرمایش از کف یا شوفاژ و یخچال (مینی‌بار غیررایگان)

آیا اقامتگاه بوم گردی بهشت رستوران دارد؟

بله؛ غذاها در آشپزخانه اقامتگاه طبخ و در اتاق‌ها یا آلاچیق محوطه سرو می‌شود.

منبع عکس کاور: اینستاگرام paradise_ecolodge، عکاس: نامشخص

[ad_2]

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *